Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Топ 3 на най-скъпите пици

  Когато искате нещо специално в храната, трябва да сте готови да похарчите повече от обикновено. Световноизвестното италианско ястие - пица...

 Когато искате нещо специално в храната, трябва да сте готови да похарчите повече от обикновено.

Световноизвестното италианско ястие - пицата има много почитатели по целия свят. И бедни, и богати обичат пица!

Много хора са готови да ядат пица всеки ден, но има и такива, които обичат разнообразието. За изключителна пица, обаче ще трябва да платите много пари.

Ето кои са най-скъпите пици в света в историята на това ястие:

1.Пица LOUIS XIII



Цена: €8,300 ($8,780)

Най-скъпата пица в света се смята, че еLOUIS XIII, която се приготвя в италианския град Салерно. Тази пица  Renato Viola (Renato Viola) се подготвя  само за специални гости. Диаметърът е 20 см - идеално решение за двама.

Какво й е специалното:

  • - за приготвянето на специално тесто са необходими 72 часа
  • - брашно одобрено от A.I.A.B. (Associazione Italiana per l'Agricoltura Biologica) - Италианска асоциация за биологично земеделие
  • Розовата сол в пицата идва от река Мъри, най-голямата река в Австралия.
  • - три вида хайвер: хайвер от есетра Royal Prestige, хайвер от есетра Kaspia Royal Classic от иранското крайбрежие и хайвер от есетра Kaspia beluga
  • - норвежки омар
  • - органична черна биволска моцарела
  • - седем други вида сирене
  • 1995 шампанско Krug Clos du Mesnil се използва за подобряване на вкуса
  • за уникален вкус към пицата е добавено бренди Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos
  • подарък уникален коняк от най-високо качество Remy Martin Louis XIII, на който е кръстена пицата.

Пицата се сервира в дома на клиента. В цената е включен и комплект съдове и кухненски прибори от изключителна колекция. Самият Ренато Виола с още един готвач и сомелиер идват в дома на клиента, за да приготвят пица, така че не е необходимо да се ходи на ресторант.

Според автора на тази пица никой никога няма да напълнее от Луи XIII и всичко това e благодарение на факта, че всички използвани съставки не съдържат мазнини. Дори диетолозите потвърждават тази информация.

2. Пица Miss Verdun

Цена: $4000

Mazzou Pizza, разположена в Монреал, Канада, предлага комбинация от бели трюфели, омар, хайвер и 24-каратови златни люспи в своята пицария. Цената включва и услуга, при която главният готвач идва в дома ви, за да приготви пица във вашата кухня, по време на което камерен оркестър ще свири за вас.

3. Пица Royale 007

Цена: €2700

Тази пица е правена само веднъж, през далечната  2007 г. и за пускането на следващия филм за Бонд беше решено да се подготви специално лакомство, парите за което отидоха във фонд за подпомагане на хората със зрителни увреждания в развиващите се страни. Проведе се търг, на който адвокат купи пицата за 2700 долара, за да зарадва жена си на Свети Валентин.

Топ 7 на пиците, категоризирани по цена, можете да видите тук

No comments