Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Креатин монохидрат: защо е важен за тялото

  В днешно време отдавна е отпаднал митът, че фитнес добавките се използват единствено от бодибилдъри и културисти. Все повече хора възпри...

 

В днешно време отдавна е отпаднал митът, че фитнес добавките се използват единствено от бодибилдъри и културисти.

Все повече хора възприемат тяхната необходимост при тренировки и откриват, че те всъщност не те превръщат магически в „гардероб“.

Наистина, те помагат за нарастване на мускулната маса в комбинация с тренировки, но всъщност са си необходими за всеки активно трениращ човек.

Интензивните тренировки изчерпват запасите от ценни вещества, които осигуряват гориво за организма и изграждат мускулите.

Приемът на добавки предпазва организма от негативните последствия от този дефицит.

Един от най-важните елементи, който осигурява енергия за тялото, е креатинът. Вероятно сте чували за него ако сте влизали във фитнес зала.

Най-популярната форма на креатин, широко употребявана от спортисти и фитнес ентусиасти, е креатин монохидрат.

Сега ще поговорим за неговите действия и предимства, както и защо е нужно да си го набавяме чрез хранителни добавки.

Какво е действието на креатин монохидрат

Добавките с креатин монохидрат са най-тестваните на пазара и ефективността му в повишаването на енергията и мускулната маса са твърдо доказани. Той е най-достъпната форма на креатин по отношение на цената.

Популярността на тази форма на креатин се дължи именно на това, че тя е действително ефективна и води до видими резултати в максимално кратък срок.

Креатин монохидратът хидратира мускулите, като задържа водата в тях. Това видимо увеличава техния обем и стимулира развитието им.

В Workout.bg ще намерите разнообразие от креатинови добавки, в това число и такива с чист монохидрат от водещите производители на пазара за фитнес добавки.

Да разгледаме по-подробно по какъв начин точно креатин монохидратът спомага за издръжливостта и голямата мускулна маса.

Повишава енергията

По време на тренировка веществото, което се използва за получаване на енергия е аденозин трифосфатът. Той осигурява енергията, необходима за съкращенията на мускулите.

Неговото действие обаче е краткотрайно и запасите му бързо се изчерпват.

За щастие, креатин монохидратът идва на помощ. Той се разгражда до креатин фосфат, който участва в създаването на аденозин трифосфат.

По този начин чрез креатина тялото получава необходимото гориво за дълга и пълноценна тренировка.

Подпомага нарастването на мускулна маса

Увеличавайки енергията и мощността по време на тренировка, креатин монохидратът позволява по-добро изпълнение на сериите и повече повторения.

Когато натоварите адекватно мускулите стимулирате техния растеж. По този начин, макар и не съвсем пряко, креатинът води до покачване на масата.

Възстановява мускулната тъкан

Интензивната тренировка разкъсва мускулните влакна и следва процес на тяхното възстановяване, при който се изграждат и нови влакна и мускулите нарастват.

Възстановяването обаче няма как да се случи ако изчерпате запасите от ценни вещества на организма, необходима за синтеза на протеини, изграждащи мускулните влакна.

Креатиновите добавки в Workout.bg са от доказали се производители на фитнес добавки, които гарантират мощност при тренировките и максимално скоростно нарастване на мускулите.

 

No comments