Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Освежаващи напитки за лятото, които сами можете да си приготвите

Освежаващи напитки за лятото, които сами можете да си приготвите Летни освежаващи напитки … През лятото, в жегата, много искам едно: зимата ...



Освежаващи напитки за лятото, които сами можете да си приготвите

Летни освежаващи напитки …

През лятото, в жегата, много искам едно: зимата да дойде възможно най-скоро. Но това, уви, е невъзможно. След това идва второ желание – прохлада. Но дори това действие в редица случаи изглежда съмнително. Тогава на помощ идват безалкохолните. Можете просто да утолите жаждата си с вода или можете да бъдете по-креативни. Ето няколко варианта.

Кафе тип фрапе


Фрапе е напитка от паразитизъм, сиеста и зноен горещ ден. Единственото кафе, което може да утоли жаждата ви. Вярно е, че ако прекалите с подслаждането, ефектът ще е обратен. В идеалния случай, със замъглена чаша фрапе, трябва да отидете на брега на морето, да се отпуснете на пейка и бавно да ядете, гледайки небързащата суматоха на южния град. Е, или просто отидете на балкона.

Състав: – кафе (разтворимо); – захар; – лед; – мляко; – вода.

Начин на приготвяне:

1. И така, взимате най-голямата чаша, сипвате толкова лъжици кафе, колкото обичайно пиете. Внимавайте, подходящо е само разтворимо кафе, защото натуралното кафе не дава пяна и цялата сол на напитката е в пяната.

2. Изсипете захар (на вкус). Може и въобще да не добавяте, но дори и тези, които предпочитат да пият кафе без захар, слагат по лъжица-две (оказа се, че смятат, че той слага пяната, а не кафето). Захарта дава особен нюанс и наситеност.


3. След това го изсипете в чаша вода. Малко, по-малко от четвърт и … и ето го най-важното. Ако имате миксер, разбийте получената течност, докато се появи гъста пяна. В идеалния случай имате нужда от бар миксер, но, разбира се, не всеки го има. Можете да минете с елементарен шейкър. Няма да има пяна, но вкусът ще остане същият. Просто разклатете добре, както никога преди не сте се разклащали.

4. Към получената смес добавете малко вода.

5. Добавете мляко на вкус. Възможно е и без мляко, но сами разбирате, с него вкусът ще бъде съвсем различен. Има по-добър вкус от обикновеното кафе с мляко.

6. Добавете лед и се насладете на нюанси с цвят на кафе през стъклото и как разпръскващото се мляко и лед рисуват прекрасни шарки на кафе вътре в стъклото. Фрапето е напитка, която трябва да се отпива през сламка и никога не трябва да се пие на един дъх. Разтегнете удоволствието и не забравяйте да не пиете много кафе.

Мохито


Да, безалкохолното мохито може да изглежда като много скучна напитка, но основната задача е да утоли жаждата ви. А мохитото е много освежаващо. Става въпрос, разбира се, за безалкохолния двойник на известния кубински коктейл.

Съставки: – Sprite (или „7up“);

– пресни листа от мента;

– лимон – ½ бр.; – вар – ½ бр.;

– кафява захар – 2 чаени лъжички; – лед.

Начин на приготвяне:

1. Сложете листа от мента (около 10 броя) в чаша и ги натрошете, докато пуснат сок.

2. Добавете захарта. В идеалния случай, разбира се, тръстика, но защо се нуждаем от тези гра?



Статията продължава тук: https://gotvim-bg.com/letni-bezalkoxolni-napitki-koito-mozhete-da-napravite-sami/

No comments