Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Дървени или метални пъзели да изберем за децата?

  Пъзелите са едно от най-добрите решения, с които можете да осигурите на детето си безценно преживяване, личностно обогатяване и оригинален...

 

Пъзелите са едно от най-добрите решения, с които можете да осигурите на детето си безценно преживяване, личностно обогатяване и оригинален начин за забавление.

Логическите игри доставят незаменими предимства за пълноценното развитие на малчуганите. Пъзелите са страхотен инструмент за разгръщане на креативното мислене, логика и аналитичните способности.

Те се предлагат в различни разновидности, като най-иновативните от тях са металните и дървените.

Какви са предимствата на двата вида и кой да изберете за своето дете?

Дървени пъзели

Този вид пъзели се отличава с оригинален дизайн, съставен от триизмерни фигури. Дървените пъзели могат да бъдат съставени от 2 до повече от 15 части. Тяхната характерна особеност е, че те не разполагат със специални указания или подсказки. Дървените пъзели се закупуват в сглобен вариант, което предполага две предизвикателства пред децата – тяхното първоначално разглобяване, а след това сглобяване.

Разгледай страхотни дървени пъзели тук.

Предимствата на дървените пъзели са, че изискват нестандартно мислене и богато въображение. Те са в различни форми, които изискват креативност, за да могат децата да си представят правилната подредба на фрагментите и да изградят пространствена ориентация. Освен това, този вид пъзели разгръща аналитичните способности на подрастващите и ги стимулира да търсят нови решения. За да ги развалят и след това подредят правилно, децата трябва да бъдат изключително концентрирани, да тренират паметта си и да си визуализират непрекъснато възможни варианти.

Предизвикателната същност на дървените пъзели, в комбинация с нестандартния им дизайн, са перфектното решение за подарък на малчуганите. Техният материал е дървото, което е изцяло безвредно за игра от най-малките и няма опасност от нараняване при сглобяване.

Метални пъзели

Металните пъзели са оригинални логически игри, известни със своята детайлност и изобилие от фрагменти. Тяхната особеност е, че отнемат солидно време за сглобяване, тъй като изискват анализ, планиране, пробване на различни вариации и след това сглобяване.

Този вид пъзели се характеризира със семпла визия и нестандартен дизайн. Металните пъзели се различават от останалите с това, че наподобяват няколко преплетени фигурки. Те са съставени от дебела тел и тяхното сглобяване изисква голяма доза въображение и логика.

Предимството на металните пъзели е, че са различни логически задачи, които стимулират умствените функции, вниманието и аналитичните умения. Те развиват ценни качества у играчите, а именно логика, търпение и постоянство. Металните пъзели са перфектен подарък за хората, които обичат предизвикателствата и се стремят да излязат от зоната си на комфорт.

Виж метални пъзели тук.

Тези пъзели обаче са подходящи за подарък на деца в по-напреднала възраст, които се намират в гимназиален етап. Първо, защото металните пъзели се смятат за едни от най-сложните видове логически занимания – те са комплексни, детайлни и минималистични. На второ място, материалът на тези пъзели е метал, който в повечето случаи се използва под формата на обвита тел. Това предполага възможни рискове при по-малките деца, тъй като при неправилно боравене с фрагментите, може да се стигне до различен тип наранявания.

Нека обобщим:

Пъзелът е най-добрият тип логическа игра, с който можете да подарите на своето дете, не само интересно занимание, но и цялостно приключение, което да го обогати с умения и качества.

Металните и дървените пъзели притежават изключително ценни предимства, които ги превръщат в страхотен подарък за децата.

Дървените пъзели са по-подходяща алтернатива за децата в ранна възраст, които тепърва развиват усещането си за логика и пространствена ориентация. Металните пъзели се оказват подходящи за деца в по-напреднала възраст, които усъвършенстват вече придобити качества, и се научават да се справят с по-сложни предизвикателства.

В зависимост от възрастта на вашето дете, то винаги е възможно да му подберете точния пъзел, чрез който да разгърне пълния си потенциал.


No comments