Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да консумираме яйца здравословно?

Как да консумираме яйца, за да извлечем максимално полезните им свойства? За да извлечете максимум ползи от яйца, можете да ги консумирате в...



Как да консумираме яйца, за да извлечем максимално полезните им свойства?

За да извлечете максимум ползи от яйца, можете да ги консумирате в различни форми, например: Сварени яйца - те са лесно сварени и се консумират готови или във форма на омлет или сладко яйце. Желтчето от яйцето съдържа голяма част от жирите и витамините, като A, D, E, а белтъчето съдържа протеини. Яйцата могат да се добавят в различни рецепти, като в пица, кекс, кефир, или да се използват като средство за  загуба на тегло. Яйцата също могат да се употребят здравословно, като се консумират сурови или слабо сварени. Важно е да се има предвид, че яйцата съдържат холестерол, така че е по-добре да се консумират с мереност. Най-добре е да се консумират до 4 яйца на седмица.

Колко яйца на ден да ядем?

Един важен въпос, който често задават към нас, редакторите на ZdraveISila.com е именно: Колко яйца на ден е безопасно да консумираме? 

Ето и отговорът -  Смятаме, на база на много проучвания и изследвания, че консумацията на повече от 4 яйца на седмица е вредна за здравето, или най-много по едно яйце на ден.


Яйцата също могат да се консумират в комбинация с други здравословни продукти, като овесена каша, гречка, или зеленчуци, за да се получи пълноценен и балансиран обяд. Яйцата също може да се предлагат в вегетариански версии, като вегетариански яйца, които се произвеждат без използването на животни продукти. Некотори источници утверждават, че най-здравословно е да се консумират яйца от птици, които са хранени с добре балансирана диета и имат свободен достъп до навъеждане и движение. В общи линии, здравословното консумиране на яйца зависи от индивидуалните потребности и здравни проблеми, а така също и от количеството и честотата на консумиране.

За предпочитане е да се консумират необработени яйца, защото при обработката на яйцата може да се изгубят някои от полезните им свойства.


Яйцата трябва да се съхраняват в добри условия, като в хладилника, и да се ползват в рамките на срока на годност, за да се избегнат рисковете от зараза с микроорганизми. Не е препоръчително да се консумират сурови яйца, тъй като може да съдържат заразни микроорганизми, които могат да предизвикат здравни проблеми.



Важно е да се консумират яйца със здравословна диета и в рамките на препоръчителното количество, за да се получат максималните полезни свойства от тях. Преди да промените своята диета, винаги се консултирайте с лекар или диетолог.

No comments