Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Има ли общо теглото ни с консумацията на алкохол?

Има ли общо теглото ни с консумацията на алкохол? Алкохолът е част от ежедневието ни, но замисляме ли се какво ни причинява физически? Може ...



Има ли общо теглото ни с консумацията на алкохол?

Алкохолът е част от ежедневието ни, но замисляме ли се какво ни причинява физически? Може би диетата ви не работи, усилията във фитнеса не дават резултат, защото консумирате твърде много алкохол…


Приемаме за нормално всяка вечер да пием по една-две чаши вино, по 1-2 бири, или 50 гр. концентрат, ей така за разтуха. Но какво прави това „безобидно“ количество с тялото ни и мечтите ни за красива и изваяна фигура?


Алкохол по време на отслабване?


Ако подлагате тялото си на режим или отслабване, то трябва да се замислите за алкохола. И може би да го изключите от ежедневния си режим. Защо? Защото самото отслабване е стрес за организма, а поемането на калории, обезсмисля вашите страдания. Освен това, алкохолът стимулира апетита.  След 1-2 чашки от омайната течност сме по-склонни да прибегнем до храна без допълнителни задръжки. А това води до още калории, които се натрупват в момента, когато искаме да се преборим с тях.


Ако консумирате алкохол по време на диета, то вие със сигурност си набавяте калории и от него.

Какво може да направите като начални стъпки за спирането му:


Консумирайте умерени количества. Ако ви е трудно да се откажете изведнъж, намалете дозата и се консултирайте със специалист. 

Не консумирайте алкохол през деня. Този навик е много лош, особено ако искате да отслабнете или да влезете във форма. Освен това, ако пиете през деня, това ви прави лениви и нетрудоспособни. Ограничете количеството на алкохол, като мислите за здравето си и за вашата фигура.

Следете колко ядете. Ако консумирате алкохол, то със сигурност ще ви се яде повече, защото алкохолът увеличава апетита. Внимавайте с количествата, за да не се получи обратният ефект – да сте на диета, да тренирате, а да качвате килограми.

Мазните храни в комбинация с алкохол – лоша комбинация за вашето отслабване.

Колкото по-мазно е това, което ядете, толкова повече килограми идват, заедно с алкохола.


Какво се случва в тялото ни, когато спрем да пием алкохол?


Несъмнено, позитивите при спирането на алкохола са много, но какво точно се променя в момента, в който спрем да консумираме алкохол:


Кожата се регенерира и изглежда по-здрава и по-млада

Заради алкохолът, тялото ни не задържа вода, а я изхвърля от организма. Точно по тази причина тези, които редовно пият алкохол, имат по-суха и бледа кожа. Когато спрем да пием, водата се запазва в клетките и това се отразява на цялостното ни излъчване.

Освен това, кожата е по-здрава и по-красива.


По-малко килограми

Какво съдържа алкохолът? Празни калории и захар, която не ни е нужна.

Различни изследвания доказват, че ако консумираме алкохол ежедневно, то ние добавяме около 400 калории към менюто си. Колкото повече пием, толкова по-трудно се изгарят мазнините. А когато спрем, връщаме естествените процеси в тялото и стимулираме метаболизма си.

No comments