Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да спестим вода у дома? Съвети как да пестите вода в ежедневието

  Спестяване на вода - защо си струва да се занимавате? Водата всъщност е най-ценният ресурс на Земята. Използва се във всеки аспект от жи...

 

Спестяване на вода - защо си струва да се занимавате?

Водата всъщност е най-ценният ресурс на Земята. Използва се във всеки аспект от живота, като се започне от пиенето му, до пране, почистване, земеделие и промишлени употреби. За съжален

ие, често се пренебрегва, че загубата и има катастрофални резултати за цялата околна среда, както и лични спестявания.

Сметките за вода са една от основните позиции в списъка на домашния бюджет. Поради тази причина се препоръчва да се мисли как да се пести вода в ежедневието и да се погрижат да се намалят разходите.

Спестяването на вода се отплаща!

Цените на водата се увеличават всяка година. Според изчисленията цената на водата може дори да се удвои в определени региони. Дори и най-малката промяна в ежедневните навици може да допринесе за намаляване на разходите за използване на домакински уреди и да ви помогне да пестите вода. Системните промени ще оправят домашния ви бюджет. Имайки предвид ежегодно растящите цени, спестяванията ще са и по-големи.

Имайте предвид, че това не е просто еко тенденция или начин да намалите сметките си. Не забравяйте, че водните ресурси са оскъдни в много региони. Недостигът на вода е нарастващ проблем в редица страни, разположени в умерен климат. Поради тази причина се уверете, че използвате водата разумно.

Как да пестим вода в ежедневието?

Ако мислите как да пестите вода в ежедневието - това е възможно в много различни аспекти. Един човек може да използва дори 150 литра вода на ден. Само по време на 3-минутна сесия за миене на зъбите изразходвате до 15 литра вода - ако не затворите крана. Около 30% от водата в едно средно домакинство се използва за промиване на тоалетната. Други неща, които можете да направите, за да намалите използването на вода, е да сте съзнателни относно вземането на вана, прането на дрехите, почистването и грижите за градината.

Начина да пестите вода всеки ден

Чудите се как да обезопасите водата в ежедневието и търсите добри решения? Научете най-добрите начини за пестене на вода, така че спестяването на вода вече да не е проблем.

Спестяване на вода при миене на съдове

Как да пестите вода ежедневно, когато използвате течаща вода? Възможно ли е изобщо? Разбира се - просто не мийте съдовете с постоянно течаща вода. Можете да монтирате водоспестяващ смесител с подвижен чучур - благодарение на който ще можете да насочвате струята точно там, където ви трябва.

Използвате ли съдомиялна? Няма проблем – пестенето на вода е възможно и в този случай. Просто го включете само след като е напълно зареден.

Как да пестим вода по време на ежедневното миене?

Възможна е икономия на вода по време на споменатото миене на зъбите или при мъжете - бръснене. Подобно на миенето на чинии, човек трябва да контролира кога водната струя всъщност е необходима. Ако няма нужда от това, не забравяйте да затворите крана.

Сменете оборудването на банята и пестете вода

Пазарът предлага аксесоари за баня, които могат да улеснят пестенето на вода. Помислете за инсталиране на механизъм за промиване с бутон старт-стоп. Промиването с такава функция може да намали потреблението на вода дори до 50%. Когато видите, че отпадъците са отстранени от тоалетната чиния, просто натиснете бутона „стоп“. Производителите предлагат оборудване с различни размери - 9 литра и по-малките 7 литра са най-популярните модели.

Как да пестим вода в ежедневието? Използвайте водоспестяващ аератор

Инсталирането на водоспестяващ аератор е един от най-лесните начини за пестене на вода. Какво е аератор? Това е малко устройство, инсталирано в края на кухненски смесител или душ слушалка. Има и специални дълги аератори за биде. Устройството има специална цедка с малки дупчици. Водоспестяващ аератор аерира водата и я разделя на по-малки потоци.

Благодарение на него потреблението на вода се намалява до 50-60%.

Херметичната водопроводна система също пести вода

Пестенето на вода е процес, при който всяка капка се брои, така че не може да се допускат течове в оборудване като смесител за вана, мивка и кухненска мивка, както и вода за тоалетна. За хидроизолация на арматурата трябва да се използват различни видове уплътнения от гума или екологичен материал, напр. влакнести о-пръстени.

Запомни!

Ако забележите, че кранът ви тече, не чакайте, докато от него потече струя вода. Няколко капки, изтекли за един ден, няма да имат значение. Ситуацията се влошава, ако неизправността не бъде отстранена седмица или месец. В такъв случай количеството на използваната вода се увеличава.
Обърнете внимание на ежедневните дейности - научете как да пестите вода в ежедневието

За промиване на тоалетната се използва много вода - особено ако няма нужда да се прави. Вместо да изхвърляте използвана салфетка в тоалетната и да я пускате, изберете кошче. Не забравяйте, че така или иначе трябва да плащате за боклука, който произвеждате - защо тогава генерирате допълнителни разходи като сметки за вода и канализация?

 

No comments